Història de Federació de comerç d'Amposta

Presentació

Comerç de Ciutat, Amposta Tot un Món

Des del 1981

FECOAM.org

La Federació de Comerç d’Amposta va ser fundada el dia 28 de gener de 1981, amb el nom de Unió de Botiguers d’Amposta. Va ser elegit com a president el sr. Joan Mormeneo i Garcia; un cop es va posar en funcionament l’entitat, va ser elegit president el sr. Joan Mª Roig i Grau.

L’any 1982, la Unió de Botiguers d’Amposta va assistir, per primera vegada, com a expositor a la Fira Ramadera i de Maquinària Agrícola d’Amposta.

L’any 1983, es renova la Junta i passa a ocupar el càrrec de president el sr. Josep Valmaña Montañes. El mes de maig es va fer, per primer cop, el sopar de germanor i l’homenatge al botiguer de més edat, així com la proclamació de la Pubilla per representar a l’entitat durant les Festes Majors de la ciutat. Aquest sopar es fa tots els anys amb la intenció de premiar l’esforç de tota una vida dedicada al Comerç.

L’any 1987, la Unió de Botiguers d’Amposta és escollida tresorera de la Unió de Botiguers de les Comarques Tarragonines.

El dia 10 de juny de 1988, en Assemblea Extraordinària, es canvien el nom i l’anagrama de la Unió de Botiguers d’Amposta pel de la Federació de Comerç d’Amposta.

L’any 1989, es renova el càrrec del president, essent elegit el sr. Miquel Alvarez Rullo.

El dia 27 de maig de 1992, es publiquen al núm. 122 de B.O.P de Tarragona els estatuts de Fecoam i el dia 22 de juny, la Generalitat de Catalunya dóna fermesa al registre de l’associació

L’any 1994, es fa la inauguració de la seu de la Federació de Comerç d’Amposta al carrer Parlament núm. 15.

L’any 1998, es renova el càrrec del president, essent elegida la Sra. Mª Elena Jiménez Barberà.

FECOAM.org

L’any 2000, es posà en marxa el Pla de Dinamització Comercial d’Amposta, amb el nou anagrama "Comerç de Ciutat, Amposta Tot un Món". Al principi, eren quasi 100 socis; avui té uns 250 establiments associats, amb una gran oferta sectoritzada, ja que es pot trobar tot el necessari en moda, complements, paraments de la llar, joguines, esports, automoció, viatges, assegurances, gestories, agències de publicitat......., i molt més per a la família o el negoci.

Tots aquests establiments assessoren en la compra o gestió i, a més, ofereixen la millor atenció i el millor servei.

Fent una passejada per Amposta, busquis el que busquis, ho trobaràs.

Les activitats que es fan durant l’any són:

 • Campanya Primavera-Estiu (amb xecs-compra, per valor de 6010,16 Eu.).
 • Maig: Sortida al carrer per la festivitat del dia de la mare, amb paradetes.
 • Juliol: Sortida al carrer "Comerç a la Fresca", en època de rebaixes i entrega dels premis de la Campanya Primavera-Estiu.
 • Agost: Participació en l’Ofrena a la Verge de l’Assumpció.
 • Moda Amposta, amb la moda tardor-hivern.
 • Desembre: Fira de Mostres d’Amposta, amb vitrines i estands.
 • Campanya de Nadal-Reis (amb xecs-compra, per valor de 12.020,31 €).
 • Durant l’any, es fa el butlletí en forma de fulls informatius sobre el Comerç.
 • Cursos de formació i reciclatge gratuïts, Subvencions, Xerrades, Convenis, etc.
 • Una vegada a l’any se celebra l’Assemblea General, on es dóna compte de les activitats que s’han dut a terme durant l’any.
 • També es fa la Guia d’Associats.
FECOAM.org

Dóna tota la informació de què disposa a fi que el nou associat se senti recolzat amb la nova singladura d’empresari que suposa el repte de muntar un nou negoci.

Et faciliten els fulls de reclamació, ja que és obligatori per a tots els establiments, dónen el calendari dels dies festius i laborables, etc.

Si estàs interessat en formar part d’aquesta Federació de Comerç, només cal que vinguis a les oficines al carrer Parlament, número 15, de 9 a 13 hores de dilluns a divendres, i t’atendrem el millor que puguem o bé trucant al telèfon 977 705 031.

Els associats que van signar en l’acta de la fundació van ser:

Sr. Joan Mormeneo i Garcia (com a president)

Sr. Ramon Estrader i Garcia (com a secretari)

Sr. Joan Mª Roig i Grau

Sra. Maria Balart i Lluís

Sra. Concepció Chordà i Recasens