Des de fa uns anys, el comerç electrònic s’ha establert com una nova manera de comprar que cada vegada està més en auge. La compra online creix cada cop més entre la població i està estretament lligada amb l’impacte de les noves tecnologies, les quals han comportat aquests nous hàbits de consum.
Per aquest motiu, la Generalitat a través de la Direcció General de Comerç ha elaborat l’estudi “Comerç online i mobilitat: orientacions cap a un model sostenible a Catalunya”, un estudi en el qual s’analitzen els hàbits de compra online i les preferències de lliurament per part de la població. L’objectiu és facilitar informació al sector comercial i les administracions per tal de fomentar un servei de recollida de compres online sostenible, de menor impacte ambiental i de mobilitat i que, al mateix temps, potenciï el comerç de proximitat.
Aquest estudi serveix per implementar les mesures contemplades a l’article 16 de la Llei 18/2017, en el qual es regula la venda de productes i prestació de servei per internet o a distància. En concret, els ajuntaments han de promoure i regular l’emplaçament, la instal·lació i l’ús de les consignes o punts de recollida per als productes comprats per internet o a distància.
D’aquesta manera, l’estudi és una guia de recomanacions en base a la l’article 16 de la Llei 18/2017, per tal de millorar la centralitat comercial derivada de les empreses online, minimitzant els efectes sobre el trànsit i el medi ambient.
Podeu conèixer l’estudi al complet sobre el comerç online i la mobilitat aquí